ROCKanje

14 Jul, 2008

EXIT: Rekordan broj posjetitelja iz inozemstva

Tema — Autor rockanje @ 16:13

Nastupom Sex Pistolsa u ponedjeljak rano ujutro završen je glazbeni festival Exit 08, koji se prethodna četiri dana održavao na Petrovaradinskoj tvrđavi pokraj Novog Sada

Pistolsi su pred publikom na Exitu izveli svoj cjelokupni glazbeni opus, a prije njih na pozornici su nastupili pulski KUD Idijoti i novosadska Pekinška patka, koja se pred publikom pojavila prvi put poslije više od dvadeset godina.


Uspješno organiziran glazbeni festival zasjenila je tragedija u kampu Exit, u kojoj je život u subotu izgubila Jelena Matić iz Paraćina kada je na njezin šator s velike visine pala deset metara duga grana topole.

U toj nesreći teže je ozlijeđeno i dvoje Makedonaca, djevojka i mladić. Zbog teških povreda glave djevojka je i dalje u kritičnom stanju, a mladić je zadobio težu ozljedu grudnog koša.

Za tri dana festivala Hitna pomoć imala je preko 350 intervencija, uglavnom zbog upotrebe veće količine alkohola, prenose vojvođanski mediji.

Po općoj procjeni, broj posjetitelja iz inozemstva, pogotovo iz Engleske, bio je rekordan, no ukupan broj gostiju bio je na razini prošlogodišnjih prosjeka.

Ovogodišnji Exit obilježili su nastupi poznatih izvođača: Primal Scream, The Hives, Gogol Bordello, Ministry, Manu Chao i Paul Weller.

Dance arena ugostila je neka od najvećih imena elektronskog zvuka, kao što su Sven Vath, Tiga, Laurent Garnier, Kruder and Dorfmeister i Booka Shade.

Exit je u studenom 2007. u Londonu proglašen najboljim glazbenim festivalom u Europi na ceremoniji Festivalske nagrade Ujedinjenog Kraljevstva.

Pokrenut 2000. godine, u organizaciji dvojice novosadskih studenata, kao neformalni kulturni multimedijski događaj s političkim predznakom, festival Exit u međuvremenu je izrastao u najveći međunarodni glazbeni spektakl na području jugoistočne Europe.

Grana ubila djevojku u kampu Exita

Hina


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me