ROCKanje

09 Jul, 2008

Exit: Morate čuti Pola Velera na delu

Koncerti — Autor rockanje @ 14:49
 
Ovogodišnji „Egzit“ koji sutra počinje u Novom Sadu, trebao bi da zadovolji svačiji ukus, barem kada su u pitanju izvođači na mejn stejdžu.

 

Prvog dana ljubitelji hevi metala moći će da uživaju u nastupu grupe „Nightwish“. Fanovima modernog hip-hopa predstaviće se grupe „The Streets“ i N.E.R.D. Drugog dana kao hedlajneri nastupiće legendarni Britanci, prvo Pol Veler, a zatim i grupa „Primal Scream“. Subota je rezervisana za razigrane „Gogol Bordelo“, a zatim i za Manu Čao, koji će sigurno razveseliti brojnu publiku. Poslednji dani „Egzita“ biće poslastica za sve ljubitelje pank muzike. Publiku će u popodnevnim časovima zagrejati „Kud Idijoti“, a zatim niz bendova, koji čine „The Hives“, „Ministry“, „Pekinška patka“ i legende ovog žanra „Sex pistols“. Žiri „Blica“, poznati muzičari i kritičari, za vas biraju najbolje svirke ovogodišnjeg „Egzita“.

 

„Pistolsi“ žele čokoladu pred nastup

Zvezde ovogodišnjeg „Egzita“, bile su veoma skromne u svojim rajderima (liste zahteva) - članovi benda „Sex Pistols“ su od organizatora tražili povrće, čokoladu i brendi, Pol Veler je zahtevao limunadu i „džek denijels“, a momci iz grupe „Gogol Bordello“ tražili su vino, viski i votku.

Za razliku od prošle godine kada je, na primer, Snup Dog tražio limuzinu i lekara, a članovi benda „Beastie Boys“ sok od agave i mleko od pririnča, ovogodišnji izvođači su mnogo skromniji. Iako je bilo logično da vremešni pankeri iz grupe „Sex Pistols“ traže prepeličje mleko, Džoni Roten i drugovi su u svom (neočekivano kratkom) rajderu tražili da im na raspolaganju bude sveže voće i povrće, čokolada, sokovi, sir, pivo i brendi. Pol Veler, koji je u nedavnom intervjuu za „Blic“ priznao da i dalje može da popije više piva od svojih mlađih kolega, zahtevao je da ga u bekstejdžu čekaju limunada, mineralna voda, „koka-kola“, vino, kafa, čaj, viski „džek denijels“... Eugen Hac i ostali članovi benda „Gogol Bordello“ takođe su bili skromni. Osim kafe, mleka i čaja, najvažnije im je bilo da im na raspolaganju budu dovoljne količine vina, viskija i votke. Finski rokeri iz benda „Nightwish“ tražili su „jeger“, „red bul“ i pivo.                                                                   A. N. (izvor Blic)


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me