ROCKanje

Najbolje plaćeni muzičari

Vesti — Autor rockanje @ 17:07

Magazin Forbes sastavio je svežu listu najbolje plaćenih muzičara u 12 meseci od maja prošle do maja ove godine, a na njenom vrhu su The Police

Obnovljeni britanski ska pioniri zaradili su u tom razdoblju 115 miliona dolara i dokazali (opet) kako novac u muzici ne leži u albumima nego na turnejama. Druga na listi je Beyonce s 80 miliona, a njeni prihod stigli su s više strana – iz turneja, glume i pojavljivanja u reklamama. Sve zajedno - prvih 10 na ovoj listi zaradili su 500 miliona dolara u datom razdoblju.

 


Robbie tumara Amerikom odeven u gorilu

Vesti — Autor rockanje @ 17:01
Robbie Williams nije tri meseca izlazio iz kuće, a kada je to učinio... odlučio je da prošeta odeven u gorilu! Je li Robbie potpuno poludeo ili mu je jednostavno dosadno? Provocira li medije kako bi pripremio publicitet za novu eru svog delovanja?


Pitanja je mnogo i za sada nema nikakvih konkretnih odgovora na njih, ali poznato je da je Robbie, koji živi u Los Angelesu, nakon tri meseca provedenih u kući otišao u grad, potrošio 60 dolara na kostim gorile i potom prošetao u javnosti odeven u majmuna. Reakcije zabrinutosti iskazuju mnogi napomenuvši kako se nadaju da svet nije "izgubio genija".
Ova vest samo je najnovija u nizu bizarnih novosti vezanih uz Robbieja – naime, ovaj pevač poslednji put se našao u medijima zbog tvrdnje da je iznad njegovog kalifornijskog hotela proleteo NLO.

Ronan Keating: Thom Yorke je obični idiot!

Vesti — Autor rockanje @ 16:56
Ronan Keating iz Boyzonea javno je pevača Radioheada nazvao idiotom jer ga je ovaj ignorisao u slučajnom susretu u jednom irskom hotelu

Mlada zvezda izjavila je da i dalje sluša Radioheadovu muziku, ali za Yorkea ne želi više ni da čuje. Medijima se požalio da je dotični bio prilično grub:
- Bili smo u istom hotelu u Dublinu. Došao sam do njega da ga pozdravim jer sam veliki fan Radioheada, a on je samo buljio u mene. I dalje volim njihovu muziku, ali on je idiot!

Gallagher: Šmrkao sam kokain u Blairovom društvu!

Vesti — Autor rockanje @ 16:47
Noel Gallagher tvrdi da je pre jedanaest godina konzumirao kokain na primanju kod Tonyja Blaira, koji je u to vreme tek postao britanski premijer

Odgovarajući na provokaciju britanskog komičara Russela Branda, inače svog dobrog ortaka, gitarista Oasisa priznao je svoj "nestašluk" na Drugom programu Radija BBC. Kaže da se to odigralo pred početak londonskog koncerta Oasisa i to u kupatilu u sedištu vlade u Downing Streetu, koje je rezervisano isključivo za Kraljicu, kad navrati.

Gallagher otkriva da u tu prostoriju osim nje niko nije imao pristup, ali pošto su to bili "revolucionarni dani" upitali su ga želi li da ga vidi. Pogledao je ali je usput povukao par linija na lavabou koje koristi samo Njezino Veličanstvo i niko više. Tog se trenutka, prenose mediji, on i dalje seća kao vrlo prijatnog. Muzičar koji već deset godina nije uzimao droge, nedavno je priznao da su sve pesme nastale pre 1997. godine napisane pod uticajem narkotika.


Za Stereophonicsima policijska potera

Vesti — Autor rockanje @ 16:36
Stereophonics su prekjuče bili umešani u policijsku poteru nakon što se vozač njihovog minibusa nije zaustavio na traženje kanadske pogranične policije


Nakon petnaestominutne jurnjave zaštitnici zakona uspeli su da nateraju autobus da stane. Velški rokeri, trenutno na severnoameričkoj turneji, zatim su, kao na filmu, isterani napolje kako bi ih policajci pretražili. Kasnije im je bilo smešno kad su otkrili da je cela zbrka započela jer je njihov vozač parkirao na nedopuštenom mestu.
Pevač Kelly Jones priznao je britanskim medijima da je on situaciju dodatno pogoršao rekavši, bez ikakvog povoda, da je dobar prijatelj sa zloglasnim velškim krijumčarom droge Howardom Marksom.

Rock je rođen 1965. u Londonu tvrdi BBC-jeva serija

Tema — Autor rockanje @ 16:30
Poklonici rock muzike koji o njenoj poluvekovnoj istoriji znaju bar ono elementarno, nemalo su se iznenadili kada su u prošlog petka prikazanoj prvoj epizodi serije “Sedam razdoblja rocka” čuli kako je rock rođen 1965. u Londonu, pesmom „My Generation“ grupe The Who


Elvis se verovatno okrenuo u grobu, a Chuck Berry pao sa stolca. Nova teorija, pokušaj krivotvorenja istorije ili nešto treće? Čini se ipak da je reč tek o pokušaju da se puno puta ispričana priča osveži nekim drugačijim naglascima.
Nastao u zajedničkoj produkciji britanskog BBC-a i američkog VH-1, „Sedam razdoblja rocka“ povodom premijernog prikazivanja poprilično je kritikovan upravo zbog te prve epizode i potpunog ignorisanja pionirskog razdoblja rocka, započetog, i ptice na grani to znaju, u prvoj polovini 1950-ih uz Elvisa Presleya, Billa Haleya, Ikea Turnera, Chucka Berryja... Višedecenijsku predistoriju da ne spominjemo.
Epizode serije prikazivane u Britaniji i u SAD-u donekle su različite, a najveća je razlika baš u prvoj. Prikazana kao „Moj naraštaj: Rođenje rocka“ američka je inačica s naglaskom na grupu The Who, dok su isti događaji u britanskoj verziji prikazani kroz prizmu lika i dela ovde potpuno zaobiđenog Jimija Hendrixa. U njoj je, pak, trenutkom rođenja rocka proglašen dolazak Hendrixa u Britaniju 1966.g. Dakle, ista serija, dva različita kontroverzna tumačenja!
No, ne želimo li da budemo nepotrebno oštri, priznaćemo kako je serija napravljena odlično - atraktivno montirana, bogata arhivskim materijalom i relevantnim sagovornicima. Takođe, pretpostavimo da ova priča o rocku nije zamišljena kao konačna reč, nego kao jedan od priloga stvaranju i utvrđivanju slike, a „nova teorija o rođenju rocka“ nije sasvim besmislena.
Naime, teoretičari su se očito poigrali pokušajem razgraničenja između „rock’n’rolla“ koji bi pripadao ranijem razdoblju i onoga „rocka“ što se otrgao direktnom uticaju bluesa, countryja i popa. „My Generation“ The Whoa imao je taj duh, ali je bio „novi izraz“. Ne računamo li zanemarivanje soula, countryja, disca, rapa i drugih ogranaka s kojima se rock druželjubivo i presudno prožimao, „novotarije“ u ostatku serije neće biti toliko radikalne.
Istorija heavy metala biće predstavljena kroz priču o Black Sabbathu, Beatlesi će biti smešteni u kontekst stadionskog rocka (kao njegovi pioniri), a s „istorijske“ distance biće sagledan i britanski indie rock.

Sealov album obrada

Vesti — Autor rockanje @ 16:18
Nakon prošlogodišnjeg dance albuma "System", britanski pevač Seal je odlučio do kraja godine da izda novi album "Soul" koji će obrađivati r'n'b klasike

Producent albuma biće David Foster koji je poznat po radovima s Joshom Grobanom, Michaelom Bubleom i Celine Dion.
Detaljan popis pesama se još uvek ne zna, ali se smatra da će se na njemu naći klasik Sam Cookea "A Change Is Gonna Come" budući da je Seal ulovljen kako peva ovu stvar.