ROCKanje

Nirvanin menadžer: Courtney Love bila je kraj benda

Vesti — Autor rockanje @ 17:22

Menadžer bivše Nirvane, Dany Goldberg optužio je Kurt Cobainovu udovicu Courtney Love za propast benda

Njena prisutnost bila je metafora kraja jedne ere u životu benda i početak druge, piše Goldberg u svojoj novog knjizi "Bumping Into Geniuses: My Life Inside The Rock And Roll Business". Piše u knjizi i o stvarima vezanim uz droge te opisuje kako mu je jednom rečeno da donese novce za koje je verovao da će otići na drogu. Kaže kako mu je bilo prilično neugodno kad je Courtney Love predavao snop novčanica od 100 dolara. Kaže kako je preterivanje s drogama brzo ušlo u bend te da se tada suočio „s baroknom fasadom laži i groznim staklenim mrtvilom u očima koje stvara redovno korištenje heroina“.


Gilmour će svirati tribute za Wrighta

Tema — Autor rockanje @ 17:14
David Gilmour, solo gitarista i pevač Pink Floyda, s kojim je u njegovom solističkom razdoblju svirao Rick Wright, objavio je na svojoj web stranici Davidgilmour.com da će organizovati tribute koncert za pokojnog prijatelja i klavijaturistu koji je umro u ponedeljak


- Niko ne može zameniti Richarda, napisao je Gilmour. - On je bio moj muzički partner i moj prijatelj. A bez "Us And Them" i "The Great Gig In The Sky", koje je on napisao, kako bi mogao i nastati "The Dark Side Of The Moon"?"
Nakon raspada Punk Floyda, nastale su dve "solističke struje" – Watersova i Gilmourova.
Rick Wright se pridružio Gilmouru i zajedno su koncertirali i snimali nove materijale.
Richard Wright, jedan od osnivača kultne britanske psihodelic rock grupe Pink Floyd, njihov klavijaturist i koautor pesama, umro je u 65. godini, nakon kratke borbe s rakom.
Englesku psihodelic rock grupu Pink Floyd osnovali su 1965. godine Syd Barrett, Nick Mason, Roger Waters i Richard Wright.
Napisao je kao autor neke od songova za albume "Meddle", "Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" i poslednji studijski album Pink Floyda, "The Division Bell". Koautorstvo sa Gilmourom i Watersom u "Shine On You Crazy Diamond" jedan je od vrhunaca njegovog autorskog rada.
Sukobi s Watersom bili su razlog da Wright nakon albuma "The Wall" napusti bend i ne snimi s njim album "Final Cut" iz 1983. godine, a kada je Waters otišao iz grupe, Richard se vratio i ostao u postavi do kraja.
Wright je objavio i dva solo albuma, "Wet Dream" (1978.) i "Broken China" (1996.).
Nakon razlaza Pink Floyda, nastavio je sarađivati sa Davidom Gilmorom, s kojim je nastupao na koncertima i svirao na njegovom zadnjem studijskom albumu iz 2006.
 
 

Nova Britney Spears u decembru

Novi albumi — Autor rockanje @ 17:06

Britney Spears planira 2. decembra da objavi svoj novi album. "Circus" će biti njen šesti studijski album, dok će prvi singl "Womanizer" izaći 22. septembra

Inače, 2. decembra će biti i njen 27. rođendan. Njen prošli album "Blackout" izašao je prošle godine nakon nekoliko odlazaka na lečenje i usred borbe za starateljstvo nad decom. Pojavila se i na MTV-ju i osramotila se. U međuvremenu je na novim MTV-jevim video nagrada dobili tri statuice za spot "Piece Of me", izgledala je dobro, a i pojava u humorističnoj seriji "How I Met Your Mother" ocenjenja je pozitivno. Njen izdavač hoće sad da iskoristi pozitivnu atmosferu oko Britney i objavi album.


Kirk Hammett želeo da napusti Metallicu

Vesti — Autor rockanje @ 16:59

Gitarista sastava Metallica, Kirk Hammett, otkrio je da je želeo da napusti svoj matični bend i da se posveti solo karijeri posle albuma "St Anger"

Hammett je u izjavi za magazin Rolling Stone rekao da je imao solo materijal koji je čekao da bude snimljen ali ga je nazad povukla potreba da bude u bendu.
Govoreći o tenzijama za vreme snimanja albuma "St Anger" Hammett je rekao: - Iskreno, bio sam spreman da počnem rad na solo albumu. Imao sam gomilu muzike koju sam čuvao. Hteo sam da pitam Larsa da svira bubnjeve na tom albumu.
Ipak, naveo je da je preovlaldala njegova želja i potreba da bude član benda navodeći da mu je to veoma bitno. Novi album benda, "Death Magnetic", trenutno je najprodavanije izdanje sa obe strane Atlantika.