ROCKanje

Amy Winehouse inspirisala Kida Rocka

Vesti — Autor rockanje @ 16:44

Muzika britanske pevačice Amy Winehouse inspirisala je Kida Rocka da počne eksperimentisati sa soul zvukom na svom novom albumu

Pevač čija je pesma "All Summer Long" postala mega hit i vrti se po svim svetskim muzičkim kanalima poslednjih nekoliko meseci, otkrio je da želi i dalje da se udaljava od hip-hop žanra.
- Jedino što sam slušao u poslednje vreme su pesme Amy Winehouse. Vratila me je u doba onog nekadašnjeg soula "stare škole". Njen album je tako super, naterao me je da nađem sve svoje stare ploče Staxa i Motowna. Želeo bih da dodam nešto od tog zvuka i "začina" i u moju muziku, rekao je Kid Rock za Daily Star.
- Hip-hop se pretvorio u lošu muziku. Ljudi ne veruju polovini današnjih repera i pogotovo ne veruju tome što oni imaju reći. Niko u suštini nije ubica ili gangster. Zato ja sada više pevam, dodao je Kid.


Novi album za The Cure

Vesti — Autor rockanje @ 16:38

Novi, trinaesti album sastava The Cure, nosi naziv '‘4:13 Dream'’ i pojaviće se u prodaji 13. oktobra

Bend je kao najavu novog izdanja objavio EP sa četiri singla "The Only One", "Freakshow", "Sleep when I’m dead" i "The Perfect Boy".
Kao producenti su se potpisali Robert Smith i Keith Uddin, a još uvek nije jasno da li će se pomenute četiri pesme naći na novom albumu. Neke od numera za koje je sigurno da će naći svoje mesto na najavljenom izdanju nastale su pre dvadeset i više godina, još za vreme snimanja albuma "The Head on the Door", poput pesme "Sleep When I'm Dead".
Poslednji album, pod nazivom "The Cure", bend je objavio 2004. godine.


Spaljena gitara Džimija Hendriksa prodata za 280.000 funti

Vesti — Autor rockanje @ 16:32
Prva gitara koju je 1967. spalio Džimi Hendriks prodata je na aukciji u Londonu za 280.000 funti (346.000 evra), javile su svetske agencije

Hendriks je gitaru Fender stratokaster iz 1965, zapalio na nezaboravnom koncertu 1967. u Astoriji u Londonu, a zbog opekotina koje je tom prilikom zadobio, bio je hospitalizovan.
Na licitaciji u četvrtak uveče prodat je i prvi ugovor Bitlsa, koji je dostigao cenu od 240.000 funti (296.000 evra).
Reč je o ugovoru od 24. januara 1962. koji je liverpulska četvorka potpisala sa menadžerom Brajanom Epstajnom, čovekom koji ih je otkrio u vreme dok su svirali u Kavern klubu u Liverpulu.


Nasilje nad Noelom Gallagherom

Vesti — Autor rockanje @ 16:25

Tokom sinoćnjeg nastupa Oasisa na festivalu V u Torontu, na šefa grupe Noela Gallaghera iznenada je nasrnuo jedan muškarac i oborio ga na pod

Nakon intervencije obezveđenja i kraće pauze, koncert je nastavljen, a napadač je zadržan i njime će se pozabaviti nadležni organi, javlja Globe and Mail.
Incident je zabeležen kamerom; nasrtaj počinje nakon minut i po:

Uhapšen Kanađanin koji je napao pevača Oejzisa

Kanađanin koji je napao pevača britanske grupe Oasis Noela Galagera na koncertu u Torontu je uhapšen, a zatim pušten da se brani sa slobode.
Kako je saopštila policija, Danijel Saliven (47) iz Pikeringa u Ontariju bi trebalo da se pojavi na suđenju koje će biti održano 24. oktobra zbog napada na britanskog pevača.
Poručnik policije u Torontu Toni Vela je rekao da je Salivan pušten iz pritvora nakon što je obećao da će se pojaviti na suđenju.


Take That najavljuju svoj najbolji album

Vesti — Autor rockanje @ 16:20

Gary Barlow, član nekada veoma uspešne britanske pop grupe Take That izjavio je da veruje kako će njihov novi album biti najbolje što je ovaj bend ikada napravio

Barlow i kolege iz grupe Jason Orange, Howard Donald i Mark Owen završili su snimanje novog LP-a, a prema današnjim izveštajima, ovaj materijal bi se u prodaji trebao naći pre Božića.
Muzičar je istakao kako je ovo njegov dosad najdraži album, a posebno je zadovoljan zbog pesme "This Wonderful World" koja je njegovo delo.
- Svi su veoma ponosni na ovaj album i jedva čekaju da izađe u prodaju, rekao je izvor blizak grupi za britanski list The Sun. - Poslednji album bio je veoma dobar i uvereni su da će novi biti još uspešniji. Gary je zbog jedne od pesama veoma uzbuđen.
Nedavno sprovedena anketa pokazala je da je boy bend Take That Britancima najomiljeniji. Na listi favorita našli su se ispred The Beatlesa i Jackson Five.