ROCKanje

Gorillaz na novom albumu menja "postavu"?

Vesti — Autor rockanje @ 20:44
Tvorci hitova "Clint Eastwood", "Dare" i "Feel good Inc." koji virtuelno nastupaju pod umetničkim imenom Gorillaz Dejmon Albarn i Džejmi Hjulit, rade na svom trećem studijskom albumu


- Uveliko se radi na novom albumu. Neke pesme su snimljene, dok se neke još pišu, rekao je frontmen benda Blur Albarn u intervjuu jednom kanadskom magazinu.
- Ono što će zaintrigirati fanove jeste i promena vizuelnog identiteta. Jebeno sam se umorio crtajući iste članove benda. 2D, Murdok, Nudl i Rasel će možda biti na novom albumu, možda i ne?!, rekao je Hjulit. - Shvatili smo da sa Gorillaz možemo da uradimo šta god hoćemo, i to smo i učinili, dodao je on.
Gorillaz su svoj poslednji album "Demon days" objavili 2005. godine.

Kings of Leon osvajaju Britaniju

Vesti — Autor rockanje @ 20:16
Kings of Leon jurišaju na prvo mesto britanske liste albuma jer je njihovo novo izdanje, "Only By The Night", za jedan dan prodato u preko 80 000 kopija


Tako se očekuje da će Kings of Leon sa prvog mesta UK liste zbaciti novi album sastava Metallica koji je na prvom mestu već dve nedelje.
Moguće je da će Kings of Leon oboriti i ovogodišnji rekord sastava Coldplay čiji je album 'Viva La Vida or Death and All His Friends' u prvoj nedelji prodat u preko 320 000 kopija. Prve procene nagoveštavaju da je bend u Britaniji već prodao preko 250 000 kopija novog albuma. Zvanični rezultati liste biće poznati u nedelju uveče.