ROCKanje

Novi album side projekt pevačice The Cardigansa

Vesti — Autor rockanje @ 19:18

Pevačica The Cardigansa, Nina Persson, privodi kraj rad na novom albumu svog side projekta A Camp, koji nosi naziva "Colonia"

A Camp osim Nine čini i producent Mark Linkous (Sparklehorse), a duo je 2001. objavio prvenac jednostavnog imena "A Camp".
Novo izdanje trebalo bi biti objavljeno početkom sledeće godine, a tim povodom pokrenuta je i nova web-stranica, gde će fanovima biti dostupne sve informacije vezane za nadolazeći album.
U produkciji albuma učestvovao je i Ninin suprug, filmski kompozitor Nathan Larson, a kao gosti pojavljuju se Joan As Policewoman, James Iha (ex-Smashing Pumpkins) i Kevin March (Guided By Voices).


Londonski muzej kupio logo grupe Rolling Stones

Vesti — Autor rockanje @ 18:56
Usne Mika Džegera proglašene su za umetničko delo: Viktorija i Albert muzej u Londonu saopštio je danas da je otkupio original "usana" za logo grupe Rolling Stones

Muzej je saopštio da je to umetničko delo kupio na aukciji u Sjedinjenim Državama za 92.500 dolara (51.375 funti).
Logo s usnama i isplaženim jezikom dizajnirao je 1970. student Kraljevskog likovnog koledža u Londonu Džon Paski i prvi put je iskorišćen na omotu albuma "Sticky Fingers" iz 1971. Od tada je nerazdvojivi deo imidža rok veterana.