ROCKanje

25 Sep, 2008

Najbolje plaćeni muzičari

Vesti — Autor rockanje @ 17:07

Magazin Forbes sastavio je svežu listu najbolje plaćenih muzičara u 12 meseci od maja prošle do maja ove godine, a na njenom vrhu su The Police

Obnovljeni britanski ska pioniri zaradili su u tom razdoblju 115 miliona dolara i dokazali (opet) kako novac u muzici ne leži u albumima nego na turnejama. Druga na listi je Beyonce s 80 miliona, a njeni prihod stigli su s više strana – iz turneja, glume i pojavljivanja u reklamama. Sve zajedno - prvih 10 na ovoj listi zaradili su 500 miliona dolara u datom razdoblju.

 


Komentari

  1. Pa to je jasno da su novci na turneji, a ne u prodaji albuma, posebno u današnje vrijeme kad se sve skida besplatno s interneta. Malo me iznenađuje što je Police na vrhu, ali to je još jedan dokaz da dosadni bendovi vladaju :)). Da nije tako onaj Coldplay bi se odavno raspao, a ni za onog Gallaghera se nikad ne bi znalo, hehe. I mala ispravka, ako je dozovljeno; kaže se "...na njenom vrhu je The Police", a ne "... su The Police". Ne bih da ispravljam po svaku cijenu nego usput, kad već komentarišem, a ova iritirajuća greška je vrlo česta, nisi ti glavni krivac :).

    Autor mladiluk — 25 Sep 2008, 19:43


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me