ROCKanje

28 Sep, 2008

Robert Plant vratio se u Led Zeppelin

Vesti — Autor rockanje @ 14:01
Očito nije lako biti legenda, pogotovo kad se jave pritisci na privatnu i profesionalnu odluku. Bivši (i opet sadašnji) pevač Led Zeppelina je nakon prošlogodišnjeg fascinantnog jednovečernjeg okupljanja legendarnog benda izjavio da je njegov angažman definitivno gotov, ali predomislio se

- Bila je to noć za pamćenje, bili su skoro identični medijski naslovi nakon što su se članovi britanskog Led Zeppelina okupili i održali jedan koncert u londonskoj dvorani O2 pred dvadeset hiljada obožavalaca.
Bend je za tu priliku okupio basista John Paul Jones, dok je za bubnjeve seo Jason Bonham, sin preminule legende Johna Bonhama, čija je smrt 1980. godine označila kraj delovanja grupe, koja se od tada svega dva puta okupila u svečane svrhe, i to za nastup na čuvenom Geldofovom koncertnom spektaklu "Live Aid" čiji je prihod išao za humanitarnu pomoć afričkim zemljama, gde ljudi umiru od gladi.
No nakon koncerta prošle zime u Londonu počeo je medijski pritisak i krenule su spekulacije o tome kako bi bend trebao da organizuje i turneju po uzoru na kolege iz grupe The Police koji su, po Forbesovim podacima, prošlogodišnji prvaci u zaradi na koncertima. Licitacija za ponovni reunion Led Zeppelina, odnosno određivanje cene koja će "oraspoložiti" rock legende, traje još od prošlog decembra, kako za turneju, tako i za ponovni ulazak u studio.
Frontmen grupe Robert Plant tada je rekao "ne" svim spekulacijama i dodao da će, ako se Led Zeppelin bude ikada ponovo okupljao, to biti bez njega. No čini se da je dobio ponudu koja se ne odbija, jer se opet pridružio kolegama Pageu, Jonesu i Bonhamu mlađem.

Komentari

  1. Nek se i vratio. Zamisli ih kod nas? Taj spektakl ne bih propustila.

    Autor tanja3 — 28 Sep 2008, 22:44


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me