ROCKanje

Motovun film festival: Na Vip INmusicu

Vesti — Autor rockanje @ 11:36

    Na projekcijskim platnima ovogodišnjeg Vip INmusic festivala posetioci će moći da pogledaju projekcije ekipe jednog od najpopularnijih hrvatskih filmskih festivala - Motovun Film Festivala.  MFF ove godine obeležava jubilarno izdanje – svoju desetu godišnjicu postojanja. (Dalje)

Steven Tyler: Tata na odvikavanju

Vesti — Autor rockanje @ 12:24


    Pevač legendarne grupe Aerosmith Steven Tyler i otac zanosne te sveze razvedene Liv otišao je na lečenje od zavisnosti nakon što je 20 godina proveo „čist“. Tyler je u zrelim ‘60-im godinama života, a u 1970-ima i 80-ima je vodio borbu sa zavisnošću i već 20 godina nije imao problema s drogama. Sve dok sad nije otišao u kliniku u Kaliforniji... Iscrpnije...


Red Hot Chili Peppers: Pauziraju na godinu dana

Vesti — Autor rockanje @ 12:15

    Bar na godinu dana Red Hot Chili Peppers će biti neaktivan bend. Pevač slavne kalifornijske postave Anthony Kiedis rekao je da će njihov bend mirovati i da će se članovi posvetiti svojim poslovima. Razlog za pauzu je naporan životni stil još od vremena albuma “Californication” otkada bez prestanka snimaju i idu na turneje, a posebno ih je, kaže, iscrplo snimanje dvostrukog albuma 'Stadium Arcadium'. Kiedis priznaje da će više vremena provoditi s porodicom i da će učiti da surfuje, dok se basista Flea i gitarista John Frusciante bave svojim drugim muzičkim projektima. Iscrpnije...


Amy Winehouse: Ivor-ova nagrada

Vesti — Autor rockanje @ 12:05


    Amy Winehouse dobila je nagradu za muzički i tekstualno najbolju pesmu na jučerašnjim dodelana nagrada Ivor Novello. Nagradu za album dobili su Radiohead za 'In Rainbows', a od kurioziteta s ceremonije dodela ovih nagrada možemo izdvojiti istup Phila Collinsa koji je objavio da više neće nastupati već da će više vremena provoditi sa svojim sinovima. Rekao je međutim da će i dalje pisati pesme. Iscrpnije...


Brian Wilson: Dobrodošao kući

Vesti — Autor rockanje @ 11:48

    Brian Wilson će pred kraj leta, tačnije 2.septembra, objaviti novi studijski album "That Lucky Old Sun" za Capitol Records. Album je radio s dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Van Dyke Parksom u londonskom Royal Festival Hallu. Albumom se vraća diskografskoj kući s kojom se proslavio za vreme trajanja Beach Boysa. "Radi se o svojevrsnom sentimentalnom putovanju za mene. U istim prostorijama sam bio pre četrdeset i šest godina" rekao je Wilson najavivši delo kao album s dosta govornog uvoda i duhovnih otklizavanja.


I prošireni: Novi album Soulflya

Vesti — Autor rockanje @ 11:31

    Uz novi album američko-brazilske atrakcije Soulfly koji izlazi 28. jula, stiže i jedno “special edition” izdanje. Već nas je Max navikao da uz redovno izdanje uvek izbaci i jedno posebno izdanje s nekoliko bonus pesama. "Conquer" će tako izaći s tri dodatne stvari, među kojima i dva covera - od Bad Brainsa, odnosno Marilyn Mansona.


Gentleman: Dolazi na EXIT!

Vesti — Autor rockanje @ 13:05

    Ove godine, na drugi po veličini stejdž na EXIT-u dolazi nemačka reggae zvezda - Gentleman! Tilmann Otto, poznatiji kao Gentleman, na vrhuncu je desetogodišnje karijere koja ga je učinila jednim od najpoznatijih reggae muzičara van Jamajke. Vreme koje redovno provodi u Kingstonu, muzika koju stvara i tekstovi koje piše učinilo je da Gentleman i u reggae domovini postane priznat izvođač. Prva tri albuma "Trodin On", "Journey to Jah", i "Confidence", hitovi "Dem gone", "Leave us alone" i drugi, danas su već klasici njegovog žanra. "Mali beli reggae dečak" priprema četvrti album "Another intensity", a na EXIT-u nastupa 11. jula, u pratnji svog Far East benda.


Opet snimaju legendarni: Novi Psihomodo Pop!

Vesti — Autor rockanje @ 12:29

    Davor Gobac se rasplesao na sve strane, a, naravno, plesa bez muzike nema. Zato, krajem meseca, izlazi novi singl Psihomodo Popa! A potom i novi album! Najpre je reč o pesmi Totalno sam lud, koja će ujedno najaviti i njihov novi album Yeah! Yeah! Yeah! Za novi singl snima se i spot, a album će se na tržištu pojaviti u oktobru. Kako Gobac najavljuje, grupa će se njime vratiti svojim korenima, a dodaće mu i svirku gudačkog orkestra.


Besplatna muzika: Unosnija od naplaćene?

Vesti — Autor rockanje @ 12:19

    Pop Matters ima članak u kome pokušava da dokaže tezu da se muzičarima davanje muzike besplatno na duži rok više isplati nego naplaćivanje. Primera je nekoliko. Coldplay su besplatno pustili singl “Violet Hill” koji je skinut 10 puta više nego što je prodat njihov singl “Speed fo Sound”. Tu su takodje Radiohead koji su besplatno dali svoj album “In Rainbows”... (Dalje)

Indianeri Death Cab For Cutie: Najprodavaniji u SAD-u

Vesti — Autor rockanje @ 11:44

    Death Cab For Cutie po prvi puta u karijeri dolaze na prvo mesto Billboardove liste albuma sa svojim 'Narrow Stairs' koji je protekle sedmice kupilo 144.000 Amera. Drugi najprodavaniji album bila je Frank Sinatrina retrospektiva 'Nothing But the Best', dok je treći Jason Mraz sa 'We Sing, We Dance, We Steal Things' (73.000 komada). Četvrti novi album je ujedno četvrti na listi – 'Rockferry' velške pjevačice Duffy. Više...


«Prethodni   1 2 3 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43  Sledeći»