ROCKanje

Guns 'n Roses: Opet hitovi

Vesti — Autor rockanje @ 16:10

    Kao da već prvi puta nije bilo previše, Guns N' Roses će reizdati svoj album 'Greatest Hits'. Album će izaći za Dan očeva, (15.6.), a u press releasu stoji da je to „definitivno jedini album za svakog ozbiljnog rock oca“. Isti  ovaj album je prvi put objavljen pre četiri godine kako bi bendov izdavač vratio nešto od novca potrošenog na snimanje 'Chinese Democracy'.


Michael Jackson: 'Thriller' u kongresnoj biblioteci

Vesti — Autor rockanje @ 14:09

    Klasični Michael Jacksonov album 'Thriller' je među 25 snimaka dodanih juče u američki National Recording Registry kao deo kulturnog blaga Kongresne biblioteke (Library Of Congress). Ovaj projekat konkretizacija je ideje o čuvanju „kulturno, istorijsko ili estetski značajnih“ snimaka. Osim ovoga, spremljeni su Herbie Hancockov album ‘Headhunters’, snimci Roya Orbisona, Smokey Robinsona i Dukea Ellingtona, kao i snimak zvuka Zemlje koju je 1977. napravila letelica Voyager i Harry Trumanov govor iz 1948. na konvenciji demokrata. Sačuvane su i pesme Navaho indijanaca.


Burial: Omiljena mu muzika

Vesti — Autor rockanje @ 14:05

    Zagonetni britanski producent Burial objaviće zbirku svojih omiljenih pesama. 23. juna izaći će mu kompilacija 'DJ Kicks' pa ćemo tom prilikom bar čuti koju muziku voli, kad već ne znamo ni kako izgleda ni kako se zove. Izdavač napominje da će čovek na album staviti svoje omiljene dubstep, techno i r'n'b pesme.


Veliki prezir: Ken Stringfellow gostuje na albumu

Vesti — Autor rockanje @ 13:14

    Ken Stringfellow, član sastava The Posies i bivši pridruženi član R.E.M.-a., nakon povratničke akustične turneje matičnog benda, zadržao se na ovim prostorima kako bi ucestvovao u snimanju novog albuma kvarteta Veliki prezir iz Vrbasa. (Dalje)

Ogledala: Napokon prvi samostalni album

Vesti — Autor rockanje @ 00:38

    Uspeh s objavljivanjem kompilacije “Riječki novi val” naveo je odgovorne u Dallas Recordsu da razmisle o objavljivanju samostalnih albuma nekih od grupa koje su zastupljene na predmetnoj kompilaciji a koje nikad nisu objavile svoj samostalni album. Odlučeno je kako će led probiti riječka grupa Ogledala koja će nakon 25 godina konačno dobiti svoj prvi službeni nosač zvuka. (Dalje)

Kolekcija Beach Boysa: u luksuznom izdanju

Vesti — Autor rockanje @ 23:49

 

Osam novih stvari među 66 večnih

      

    The Beach Boys će objaviti kolekciju singlova lansiranih u Sjedinjenim Američkim Državama u periodu od 1962. do 1965. za Capitol Records. Kolekcija će biti realizovana 16. juna kao limitirani CD box set i digitalna kolekcija. Svaki od paketića sadržaće originalne A i B strane uz neke druge verzije većine predstavljenih pesama, mono i stereo mixeva i snimaka uživo. Uz 66 večnih hitova biće 8 dosad neobjavljenih.


Bez trikova: novi Tricky

Vesti — Autor rockanje @ 20:59

 

         Novi studijski album "Knowle West Boy", sjajnog trip-hoperaTrickyja, izlazi 7. jula za hiper modernu britansku izdavačku kuću Domino (Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, The Kills...). Promo singl "Council Estate" biće od 23. juna dostupan za digitalni download a u CD obliku 30. juna. Od debitantskog albuma       "Maxinquaye" iz 1995. Tricky je postao sinonim za osobeno, drugačije, mešano percipiranje muzike. Novi album kombinuje puno muzičkih pravaca, govori sve što ste hteli znati o Trickyju, a snimljen je u studijima Londona i LA-a. Album će biti dostupan u svim poznatim formatima, od CD-a, preko LP-a, do Interneta u mp3 obliku.


Neil Diamond: Prvi put prvi na Billboardu

Vesti — Autor rockanje @ 21:24

    Neil Diamondov novi album 'Home Before Dark' stigao je na prvo mesto Bllboarda nakon što je prošle sedmice prodat u 146.000 primeraka. Ovo je Diamondu prvi put na prvom mestu liste najprodavanijih albuma u SAD-u. I ovaj album producirao mu je veliki bradonja Rick Rubin. Drugi na listi je “kauboj” Toby Keith sa svojom kolekcijom hitova, a treća Madonna. Clay Aiken iz Američkog Idola stize na 4. mesto, a od novih albuma među prvih deset su još došli Josh Groban (8. s 'Awake Live), Dierks Bentley (9. s 'Greatest Hits: Every Mile a Memory') i Luis Miguel (10 s 'Complices').


Duet iz (košmarnih) snova: Amy i Pete konačno zajedno

Vesti — Autor rockanje @ 20:26

    Amy Winehouse radi na novoj pesmi zajedno s grupom Babyshambles čiji je frontmen Pete Doherty, a duet problematičnih muzikanata trebali bismo da čujemo već ovog leta.Tu vest je potvrdio i sam Doherty koji je rekao da je Amy radila na njihovom novom albumu u studiju s gitaristom grupe Mickom Whitnallom, dok je u to vreme Doherty bio u londonskom zatvoru.  (Dalje)

Muzička “Jabuka”: Revolucionarni model ovog leta

Vesti — Autor rockanje @ 19:52

    Prošla su vremena skupljača vinila i CD-ova kao osoba u koje se muzicka industrija može pouzdati – nove generacije donose i nove načine poslovanja, a već sada sve su glasnije priče po kojima će jedino mobilni telefoni moći da spasu posustalu muzičku industriju.  (Dalje)

«Prethodni   1 2 3 ... 37 38 39 40 41 42 43  Sledeći»