ROCKanje

Dokumentarac: O neuspešnim starim metalcima

Vesti — Autor rockanje @ 17:02

    Istinita priča o neuspešnim starim metalcima snimljena u stilu posprdnog dokumentarca izabrana je za glavni film festivala u Los Angelesu. Film govori o Steveu "Lipsu" Kudlowu i Robbu Reineru, kanadskim metalcima u svojim 50-ima koji, nakon neuspele turneje Evropom sa svojim bendom Anvil, odluče da snime svoj 13. album kojim će napokon pokoriti svet. Kudlow kaže kako on ne želi da postane milioner nego svirkom samo da zaradi dovoljno za preživljavanje, dok Reiner priča da je mislio kako neće biti ništa od ovog filma, ali da je nakon reakcije publike na Sundanceu shvatio da tu ima „nešto“. Iscrpnije...


Sabraše ih: 50 najboljih britanskih tekstopisaca

Vesti — Autor rockanje @ 16:32

    Povodom dodele muzičke nagrade Ivor Novello, koja će se održati u četvrtak 22. maja u Londonu, redakcija Telegrapha odabrala je 50 najboljih britanskih tekstopisaca svih vremena. Bez obzira slažete li se s poretkom ili ne, da li su prema vama neki autori popularnih tekstova pesama precenjeni ili podcenjeni, ipak treba priznati kako je svaki od navedenih tekstopisaca svojim stihovima uticao na muzički svet, te ostavio značajan trag u njemu. Prvo mesto pripalo je Johnu Lennonu, autoru brojnih hitova legendarnih The Beatlesa, kao i poznate himne mira - "Imagine". Na drugom mestu našla se Kate Bush, dok su treći autorski duo Morrissey-Johnny Marr. Ko je sve dobio svoje mesto među 50 najboljih britanskih tekstopisaca možete pogledati u nastavku, kao i neke od pesama koje su napisali... (Dalje)

Scarlett uživo: MMMožda letos na festivalima

Vesti — Autor rockanje @ 16:21

    Jedna od vodećih filmskih diva dvadesetprvog veka modernog Holivuda Scarlett Johansson nedavno je objavila solo album "Anywhere I Lay My Head", sadržajno sastavljen od obrada pesama barda Toma Waitsa. Za vreme razgovora za britanske medije dala je na znanje kako razmišlja o mogućnosti gostovanja na nekoliko letnjih festivala i open airova na kojima bi predstavila uživo spomenuti materijal. "Imam strašnu tremu, ali bilo bi bez veze ako ne uspem da skupim ekipu koja je snimala album za nekoliko nastupa uživo" rekla je Scarlett maznim glasom o toj mogućnosti.


Tokio Hotel: Pokorili Ameriku

Vesti — Autor rockanje @ 15:50

    Nakon 16 otkazanih koncerata po Evropi zbog problema s glasnim žicama frontmena Billa Kaulitza i više od mesec dana pauze, Tokio Hotel, najveće nemačke zvezde u poslednjih 20 godina, vratili su se na scenu i to u SAD-u gde je 6. maja u prodaju krenuo njihov prvi album za Severnu Ameriku pod nazivom "Scream". (Dalje)

Zarada od muzike: U vremenu kada se CD-i ne prodaju

Vesti — Autor rockanje @ 19:57

                  Prodaja albuma pala je 25% od 2000., ali pametniji izvođači i menadžeri pronalaze nove načine da dođu i do publike i do novaca. Neki bendovi trenutno zarađuju više od licenciranja svoje muzike za filmove, televiziju i reklame nego od prodaje albuma, a dobre zarade ima i u prodaji robe na koncertima. Jedan od najagresivnijih i najinovativnijih bendova u licenciranju svoje muzike je OK Go. Nakon što su se proslavili svojim spotom 'Here It Goes Again', menadžer benda  je krenuo s prodajom bendove muzike na sve strane pa se OK Go mogao čuti u svačemu od TV-reklama i video-igrica do korporativnih seminara. Sve zajedno na ovaj način su prodali svoju muziku na 200 različitih adresa. Iscrpnije... 

                                                                                                                                       Monitor 


Uz deda Mraza: Novi Pet Shop Boysi

Vesti — Autor rockanje @ 19:43

    Nakon dvogodišnje pauze i Pet Shop Boysi su odlučili da udju u studio i snime novi album, koji bi se na tezgama trebao naći početkom sledeće godine. Britanski elektro-dance bend se udružio s producentskim timom Xenomania i punom parom radi na novom albumu. Naime, članovi Xenomanie do sada su radili s Girls Aloud, Franzom Ferdinandom, New Orderom i mnogim drugim, i ostvarili su zavidne rezultate, pa se legendarni dvojac potpuno pouzdao u njihov rad.

                                                                                                                  Net
 


Oasis u septembru: Braća Gallagher u ofanzivi

Vesti — Autor rockanje @ 18:55

    Iako se još uvek ne zna službeni datum izlaska, Noel Gallagher je potvrdio izlazak novog, još uvek neimenovanog albuma Oasisa za septembar. Gitarista Oasisa je odbio da daje izjave o tačnom datumu zbog dogovora s menadžmentom koji još uvek nije definitivno siguran u datum. Dosad su tri pesme s novog albuma '"procurele" na internet, te su uskoro "I Wanna Live A Dream (In My Record Machine)", "Nothin On Me" i "Stop The Clocks" osvanule na forumima, Youtubeu i mnogobrojnim fan-siteovima. Zvuče pristojno, nikako spektakularno, ali... ko zna šta sve još može da se izdešava do septembra.


Autechre u digitalu: 13 novih pesama

Vesti — Autor rockanje @ 18:45

   

Engleski electro - duo Autechre digitalnim putem će u sledeće dve nedelje objaviti 13 novih pesama. Fanovi novi materijal mogu pronaći na bleep.com.
    Bend će na ovaj način objaviti ukupno 140 minuta svoje muzike, a nakon što sav materijal bude objavljen na spomenutoj stranici, biće dostupan i putem iTunesa i ostalih većih download servisa. (Dalje)

Simply alone: Mick objavio "Posvetu Bobiju"

Vesti — Autor rockanje @ 11:00

                                                                                                                                                                             
       Mick Hucknall
, frontmen grupe Simply Red, iskoračio je iz svog matičnog benda, I objavio svoje prvo samostalno izdanje. Reč je o albumu "Tribute To Bobby", kolekciji obrada soul klasika koje je originalno snimio Bobby 'Blue' Bland. "U njegovoj muzici može se pronaći posebna sofisticiranost, kao i mračna strana tekstova. Bobby je jedan od pevača koji su znatno uticali na moj način pevanja puno pre nego sam postao rob pop industrije", izjavio je Mick. Za produkciju se pobrinuo Andy Wright.

Popis pesama:
Farther Up The Road
Ain't That Lovin' You
I'm Too Far Gone (To Turn Around)
Poverty
Yolanda
Stormy Monday Blues
I Wouldn't Treat A Dog (The Way You Treated Me)
I'll Take Care Of You
Chains Of Love
I Pity The Fool
Cry, Cry, Cry
Lead Me On


Alfapop snima: Nova srpska muzička bomba

Vesti — Autor rockanje @ 10:09

    Atraktivni srpski pop bend Alfapop nakon snimanja spota za pesmu "Sati" nastavlja s koncertnim aktivnostima. Nakon koncerata u Novom Sadu i Beogradu nastavljaju sa snimanjem debitantskog albuma u studiju Alpha u Novom Sadu. Objavljivanje tog primamljivog dela očekuje se do kraja godine.


«Prethodni   1 2 3 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43  Sledeći»