ROCKanje

Jezivo: Ukraden Cobainov pepeo

Vesti — Autor rockanje @ 16:06

    Iz kuće Kurt Cobainove udovice Courtney Love u Los Angelesu ukraden je pepeo Nirvaninog vođe. Dosad je lokacija Cobainovog pepela držana kao tajna, a navodno je pepeo bio u ružičastoj torbi u obliku plišanog medvedića koja je sadržala i uvojak njegove kose. Pepeo je ukraden zajedno s nešto nakita i odeće. Love je rekla kako ne može da veruje da joj je neko uzeo Kurtov pepeo, da je trenutno u suicidalnom stanju i da ne zna što će uraditi. Dodaje i da je pre znala svuda da nosi njegov pepeo i tako bi osećala da je on i dalje s njom, a „sada se osećam kao da sam ga opet izgubila“. Iscrpnije...


Sigur Rós: Ponovo ploča

Vesti — Autor rockanje @ 19:26

      Nakon uspešnog live albuma "Heima", islandska grupa Sigur Rós spremna je da objavi novi studijski album. "Með suð í eyrum við spilum endalaust", odnosno u prevodu na engleski "With a Buzz in Our Ears We Play Endlessly", svetlo dana ugledaće krajem juna, no fanovi delove albuma već mogu da čuju na matičnim stranicama grupe.


Povratak otmenih: Simple Minds again

Vesti — Autor rockanje @ 19:11

Originalna postava grupe Simple Minds ulazi u studio prvi put nakon 27 godina. Premda su planirali da se okupe samo za turneju kojom bi obeležili 30 godina postojanja, novi materijal počinju da snimaju polovinom juna. Brian McGee, Derek Forbes, Mick McNeil, Jim Kerr i Charlie Burchill imaju u planu da snime dve nove pesme, dok za ostatak naglašavaju “biće šta bude”. Frontman Jim Kerr o odluci da snime novi album kaže: "Svakako da sam uzbuđen jer sam dobio priliku da još jednom radim s originalnom postavom, poslednji put bilo je to za album 'Sons And Fascination/Sister Feelings Call' koji mnogi i danas smatraju našim najboljim ostvarenjem. Moramo puno toga da nadoknadimo, ali svakako ćemo se pritom dobro zabaviti."


100 najboljih: Gitarske pesme

Vesti — Autor rockanje @ 19:04

    Rolling Stone ima jednu listu koja je sasvim u skladu s njihovom filozofijom – 100 najboljih gitarskih pesama svih vremena. Kažu kako je gitara još uvek ključni, oslobađajaći glas rock'n'rolla, a na prvo mesto ovog teškog pijedestala stavljaju 'Johnny B. Goode' Chucka Berryja – pesmu koja govori o tome kako sviranje gitare može zauvek promeniti život. Iscrpnije...


Smashing Pumpkins: 20 godina kasnije

Vesti — Autor rockanje @ 15:19

    Smashing Pumpkins, koji su se nakon razilaženja ponovno okupili 2006. godine, najavili su veliku proslavu 20. rođendana benda, ali i novu turneju koja će uveličati jubilej. Na službenoj stranici je objavljeno kako će bend u septembru i oktobru nastupiti u odabranim američkim gradovima kako bi uz fanove proslavili rođendan. Iako se još uvek ništa ne zna o datumima nastupa, pretpostavlja se kako će bend posetiti one gradove u kojima nisu bili na prethodnoj američkoj turneji.


Majke: Premijera novog singla

Vesti — Autor rockanje @ 15:13

 

    Legendarna vinkovačka blues rock postava Majke se osim na koncertnim nastupima, reaktivirala i diskografski. Tako će u junu objaviti dvostruki koncertni album "Unplugged". Na album će biti uvrštena 21 pesma s koncerta održanog prošlog maja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Radijska premijera singla "A ti još plačeš" u akustičnoj live verziji, originalno objavljenog na albumu "Vrijeme je da se krene", koji će predstaviti "Unplugged", biće u subotu 31. maja u 10:40 etru zagrebačkog Radija 101.

 


Austrijski Frequency festival: Pun špil aduta

Vesti — Autor rockanje @ 15:07

    Austrijski Frequency festival je happening s višegodišnjom tradicijom kao jedan od najpoznatijih "srednje velikih" festivala u okolini, sa standardnim terminom u sredini avgusta. Ove godine Frequency ostaje veran tradiciji izdvajajući se kao hodočašće poklonika višednevnih događaja u bivšem nam komšiluku. Tako će od 14. do 16. avgusta, na pozornicama trkališta Salzburgring pored Salzburga, nastupiti impresivan broj izvođača predvođeni glavnim imenima R.E.M., The Killers, Tricky, The Hives, Travis i Babyshambles, The Roots, Maximo Park, Thrice, Flogging Molly, The Dresden Dolls i još gomile izvođača koji će tek biti potvrđeni. Svi detalji vezani uz festival nalaze se na službenim stranicama www.frequency.at, a cena ulaznice za sva tri dana festivala koja uključuje i camping iznosi 105 Eura.


Lily Allen: Mediji je proglašavaju ludom

Vesti — Autor rockanje @ 14:57

    Britanska pop zvezda Lily Allen na svojoj Myspace stranici se obračunava s delom medija koji je izveštavao o njenom ponašanju na Kanskom filmskom festivalu gde se, prema njihovom sudu, ponašala "van kontrole". - Nemam običaj da demantujem gluposti koje čitam o sebi u delu medija ali ako novinari misle da je kupanje u toplesu nedolično za jednu dvadesettrogodišnjakinju, onda su pogrešili. U mom svetu to nije nedolično ponašanje - napisala je gospođica Allen. Osim što se nalazi s bivšim dečkom, Chemical Brotherom Edom Simonsom, na ručkovima, Lily trenutno kreće u studio s Markom Ronsonom da priprema novi studijski album.


Happy Mondays: Snimaju novi album

Vesti — Autor rockanje @ 14:54

 

    Pevač Happy Mondaysa, Shaun Ryder, potvrdio je da bend snima novi album tek godinu dana nakon objavljenog "Uncle Dysfunktional". Ryder je izjavio kako je vrlo zadovoljan zvukom, a sam proces je proizašao iz toga što je za poslednji album ostalo nekoliko pesama koje nisu dospele na njega. Dodao je i kako se ne može očekivati pre 2009. godine. Podsetimo, zadnji album, još uvek aktualni "Uncle Dysfunktional" peti je studijski album benda, a objavljen je nakon punih 15 godina studijske apstinencije.

 


Večeras u Palanci: Legendarni uživo

Vesti — Autor rockanje @ 14:10

Pulska pank-rock grupa KUD IDIJOTI će 30.05. održati koncert u Smederevskoj Palanci. Koncert će se održati u klubu "MASH" sa početkom u 23h. Ulaznice po ceni od 500 dinara moći će da se kupe na ulazu u klub. Pošto je izuzetno kratko vreme za najavu ovog koncerta, molimo Vas da u svojim medijima prenesete ovu informaciju i pomognete u uspešnosti ovog nastupa.

Ovaj koncert je "upao" na listu nastupa pošto su organizatori niškog Adriarock festivala neprimereno kasno otkazali davno ugovoren nastup.  Posebno se, u saopštenju menadžmenta grupe, mole medije iz Niša i okoline da prenesu ovu informaciju - jer smo zatrpani porukama fanova iz ovog regiona koji su razočarani otkazivanjem festivala.

- U Nišu nismo mogli zakazati solistički koncert za taj datum pošto će Niš u to vreme pohoditi PRO-PAIN i drugi bendovi iz još veće udaljenosti koji su takođe "izvisili" zbog neprofesionalnosti organizatora Adriarock festivala – zaključuje ovu neprijatnu priču Zlatko Bardun u ime legendarnog pulskog sastava.