ROCKanje

Koncerti: Sweeper - emo osvajači Balkana

Koncerti — Autor rockanje @ 11:55

Nakon sinoćnog trijumfalnog nastupa u Kruševcu grupa Sweeper večeras "pokorava" beogradski SKC, u Vrnjačkoj Banji nastupa Vaya Con Dios, a  u KCK-u Naked

    Sinoć je u Klubu kruševačkog Kulturnog centra konačno održana promocija debi albuma "Duhovi u sobi" grupe Sweeper... Napokon, jer novi heroji emo Balkana su u proteklom periodu bili poželjniji bilo gde no u svom rodnom gradu - to se organizatora tiče. (Dalje)

Još zvezda na EXIT-u: Marky Ramone (taj!!!)

Koncerti — Autor rockanje @ 01:41

    Punk legenda, nekadašnji član benda koji ne samo da je postavio temelje punk rock muzike, nego i njene zidove, plafone i prozore – legendarni bubnjar Ramonesa Marky Ramone glavom i bradom na Converse Fusion bini u nedelju, 13. jula.

    Marky Ramone i dalje sa bendom Marky and Friends neumorno nastupa širom sveta, od Meksika do Evrope, vodi radijsku emisiju the Marky Ramone Punk Rock Blitzkrieg, a nedavno je objavio album sa kanadskim punk bendom Teenage Head.  (Dalje)

Ed Keper: Otvarač koncerta Nika Kejva

Koncerti — Autor rockanje @ 01:17


 

 

 

 

 

   

    Gitarista Ed Keper, jedan od osnivača grupe The Saints, pionir australijskog punk zvuka, nastupiće kao predgrupa na koncertu Nika Kejva i benda The Bad Seeds.

    Keper, koji je zajedno sa Krisom Bejlijem 1975. godine oformio "Svece", kasnije se okrenuo tišem zvuku sa bendom The Laughing Clowns. U čisti pop zalazi albumom "Electric storm", a zatim započinje uspešnu solo karijeru. U Areni će 4. juna nastupiti zajedno sa bubnjarem Džefrijem Vegenerom.

 (Dalje)

Hulio Iglesijas: Pevati znači biti živ

Koncerti — Autor rockanje @ 01:05
    Čuveni španski šansonjer Hulio Iglesijas posetiće ovog leta Srbiju i prvi put Crnu Goru i obeležiti 40. godišnjicu uspešne karijere, a pred dolazak poručuje da za njega pevati znači biti živ.
    Najveća latino zvezda svih vremena pevaće u Beogradu 9. juna, a dvadeset dana kasnije u Budvi na festivalu "Pjesma Mediterana".

 (Dalje)

Izveštaj: Pro-Pain u Nišu - Deset godina kasnije

Koncerti — Autor rockanje @ 00:54

 

    Energičnost, kvalitet i vrhunska zabava su samo neki od epiteta kojima se može opisati jučerašnji dan metal muzike u Nišu koji je ovekovečen nastupom njujorkškog benda Pro-Pejn (Pro-Pain).

    Ova jednodnevna manifestacija na jugu Srbije počela je nešto pre 19 časova nastupom lokalnog „cover” benda Drimkečer (Dreamcatcher) koji se sa svojim repertoarom

 (Dalje)

Pekinška patka: Povratak velikana YU punka

Koncerti — Autor rockanje @ 00:35
       Pioniri jugoslovenskog punka, novosadska grupa Pekinška patka, nastupiće u nedelju, 13. jula, na glavnoj bini Exit festivala, iste večeri kada će nastupiti i Sex Pistols, The Hives i Ministry. Reč je o prvoj zajedničkoj svirci članova Pekinške patke posle više od dve decenije odsustva s muzičke scene. Bend predvođen Nebojšom Čonkićem Čontom nastao je 1978. godine, a karijera grupe bila je obeležena brojnim sukobima s izdavačima, establišmentom i publikom. Bend se nije baš pretrgao od objavljivanja albuma, izdao je samo dva: „Plitka poezija“ ('80) i „Strah od monotonije“ ('81), kao i nekoliko singlova, dok je izdavačka kuća iz Beograda Multimedia Records pre dve godine objavila reizdanje svih službeno objavljenih pesama benda pod vrlo originalnim nazivom „Pekinška patka“. 

Opširnije na

 


Tiger Lillies: Pop kastrat i ostali frikovi u Beogradu

Koncerti — Autor rockanje @ 15:28
        Tiger Lillies je neverovatan tročlani bend koji je osnovan 1989 godine u Londonu, gde imaju jak kult obožavalaca, nastupiće u subotu, 7. juna u beogradskom Sava Centru najavljuje beogradska producentska organizacija Multikultivator. Od 1989. godine pa do danas su objavili 22 albuma, a sa džank operom Shockheaded Peter su obišli svet. Grupu predvodi peveč Martin Žak (Martyn Jacques) samouki pevač u opera kastrati stilu, sa glasom srceparajuće lepote. Pratnju čine bubnjar Adrian Huge za koga je David Byrne (ex Talking Heads) rekao da je Džejms Džojs na bubnjevima, i na kontrabasu Adrian Stout, dok sam Jacques svira harmoniku i peva divlje ali osećajne pesme o prostitutkama, makroima, narkomanima i gubitnicima.  (Dalje)

Egzit: Super svima za 25. maj

Koncerti — Autor rockanje @ 13:15

    Organizatori "Egzit" festivala najavili su da se njihova motivaciona kampanja pod nazivom „Super svima“, pred drugi krug pokrajinskih izbora za Skupštinu Vojvodine, nastavlja 25. maja serijom koncerata i žurki u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Subotici i Somboru. (Dalje)

Riječki Hartera4 festival: TurboNegro i ostali

Koncerti — Autor rockanje @ 13:28

    Hartera4 festival održat će se 13. i 14. juna u bivšoj Tvornici papira u Rijeci. Već tradicionalna manifestacija ove godine donosi najveća imena urbane klupske muzike iz regije i sveta. Četrdesetak izvođača nastupiće na dve Harterine pozornice.

Niz uglednih svetskih izvođača uključuje Roisin Murphy, TurboNegro, DJ James Zabiela, DJ Josh Wink, Peaches, DJ SebastiAn, Client i MR.C. (Dalje)

Puna kapa: N*E*R*D i BellRays na Egzitu

Koncerti — Autor rockanje @ 23:43

U četvrtak, 10. jula, na glavnoj bini Egzit festivala nastupiće Farel Vilijams, Čed Hugo i Šej Hejli - poznatiji kao "N*E*R*D", kao i kalifornijski rok i soul bend "BellRays"

    Farel Vilijams, Čed Hugo i Šej Hejli, trojac koji stoji iza projekta "N*E*R*D", jednog od najvećih imena savremene američke muzičke scene, sviraće 10. jula na Egzitu 08, u punom sastavu, sa kompletnim bendom i pratećim vokalima, ubrzo po izlasku njihovog trećeg albuma koji će se pojaviti krajem juna.  (Dalje)