ROCKanje

Amy Winehouse: Jedan overdose previše

Vesti — Autor rockanje @ 16:46

Lekari se boje da je Amy Winehouse nakon zadnjeg predoziranja halucinogenim supstancama, u junu ove godine, pretrpela teško oštećenje mozga


Nakon dva teška predoziranja u zadnjih 12 meseci Amy Winehouse je verovatno u većoj opasnosti da izgubi život nego ikada pre.
Prvo se dogodilo pre godinu dana, u avgustu 2007. nakon koktela sačinjenog od kokaina, heroina, amfetamina i ecstasyja, a drugo u junu ove godine posle maratonskog konzumiranja hašiša od 36 sati.
Tom prilikom Amy se srušila u grčevima i počela nekontrolisano da povraća. Ljudi koji su prisustvovali događaju izjavili su da je scena ličila na onu iz filma "Egzorcist".
Nakon tog predoziranja Amy je pokazala sve simptome inače povezane sa šizofrenijom, a doktori su se zabrinuli da je pretrpela teško oštećenje mozga. Iako je brižni i naivni tata Mitch tada tvrdio da je to "bila samo loša reakcija na kombinaciju lekova", prijatelji Amy Winehouse to su demantovali.
Njeno loše stanje potvrdila je i vest o otkazivanju nastupa u Parizu, na koji nije uspela da ode zbog jako lošeg fizičkog stanja u kojem se nalazi.
 
 


Novi album za Of Montreal

Novi albumi — Autor rockanje @ 15:33

"Skeletal Lamping" ime je devetog studijskog albuma američkog indie-pop benda Of Montreal. Izdanje će biti objavljeno 7. oktobra


Za produkciju se pobrinuo pevač grupe Kevin Barnes, a za najavni singl odabrana je pesma "Id Engager".
Diskografska kuća Polyvinyl, zadužena za objavu albuma, izdaće celokupnu kolekciju pod nazivom "Skeletal Lamping", koja će osim CD-a i vinila albuma sadržavati majice kratkih rukava, bedževe, ručne torbe, zidne nalepnice kao i papirnati fenjer.
Popis pesama:
Nonpareil of Favor
Wicked Wisdom
For Our Elegant Caste
Touched Something's Hollow
An Eluardian Instance
Gallery Piece
Women's Studies Victims
St.Exquisite's Confessions
Triphallus, to Punctuate!
And I've Seen a Bloody Shadow
Plastis Wafers
Death Is Not a Parallel Move
Beware Our Nubile Miscreants
Mingusings
Id Engager
 


Grejtful Ded se ponovo okuplja radi Obame?

Tema — Autor rockanje @ 15:26

Legendarna grupa Grejtful Ded možda će se ponovo okupiti u oktobru, kako bi pomogla kampanji demokratskog kandidata na američkim predsedničkim izborima Baraka Obame


Grejtful Ded bi koncert mogao da zakaže za 13. oktobar, piše na sajtu britanskog magazina "Nju mjuzikal ekspres".
Nastupiće četiri člana originalne postavke - Bob Vir, Miki Hart, Fil Leš i Bil Krojcman, ali se još pouzdano ne zna ko će zameniti frontmena Džerija Garsiju koji je umro 1995. od srčanog udara.
Oktobarski nastup bi mogao da bude test za eventualno trajnije okupljanje i turneju iduće godine, dodaje NME.

Novi Verve pravo na vrh

Vesti — Autor rockanje @ 14:27


Povratnički album restauriranih doajena britpopa The Verve "Forth" plasirao se direktno na prvo mesto liste najprodavanijih albuma u UK


Na drugom mestu juče su se našli američki nu metalci Slipknot sa "All Hope Is Gone", dok su prošlonedeljni šampioni, irci The Script, sa Istoimenim debijem ovog puta na trećem.
Na listi singlova, čelnu poziciju i dalje drži Kate Perry sa hitom "I Kissed a Girl".
Najuspešniji singl-novitet ima elektroničar Eric Prydz, čiji "Pjanoo" se smestio odmah iza devojke koja je poljubila devojku.
 
 


«Prethodni   1 2 3 4 5 6