ROCKanje

08 Nov, 2008

MTV: Ultimativni McCartney, odsutna Britney i neizbežni Obama

Tema — Autor rockanje @ 11:55

Na preksinoćnjoj dodeli evropskih MTV nagrada u Liverpulu najintenzivnije su trijumfovali Paul McCartney, koji je iz ruku Bona lično primio jedinstvenu nagradu za ultimativni doprinos muzici, i Britney Spears, koja je proglašena za najboljeg izvođača i potpisnika najboljeg albuma na svetu

Veče je obeležilo silno oduševljenje zbog rezultata američkih predsedničkih izbora; McCartney se čak zahvalio "svima u Americi zato što su glasali za gospodina Obamu".
U nadahnutom govoru pred uručenje nagrade vitalnom McCartneyju, Bono je nekadašnjeg Beatlesa uporedio sa papom Jovanom Pavlom Drugim (koga je takođe lično poznavao), nazvao ga čovekom koji je izmislio njegov (Bonov) posao, istakao da će za 300 godina svi u prostoriji biti zaboravljeni osim ser Paula, i na kraju ga najavio kao Svetog Pavla.
Amerikanci 30 Seconds to Mars (na slici), na čelu sa lepuškastim glumcem Jaredom Letom (u sredini), proglašeni su za najveće rokere.
Muzicirali su, pored ostalih, Beyonce i Kanye West, a nastupio je i ovogodišnji ex-yu pobednik Laka, koji je izveo svoj hit na (aproksimativno) engleskom jeziku.
Za miljenika Evrope izglasan je Turčin Emre Aydin.
Britney Spears se nije pojavila.
Za kraj, ali ne i najmanje važno: za najboljeg izvođača svih vremena proglašen je Rick Astley (izgleda, doduše, da je bar to bila šala).


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me