ROCKanje

Novi Fatboy Slimov bend

Vesti — Autor rockanje @ 18:16
 
Fatboy Slim ima novo ime – Brighton Port Authority u kojem s njim rade raznorazni ljudi. Zasad su na popisu Iggy Pop, David Byrne, Dizzee Rascal, Emmy the Great i Martha Wainwright, a popis će verovatno još rasti

Bend je izmislio i svoju lažnu istoriju pa tako stoji kako je Brighton Port Authority postojao u 70-ima i da su nedavno otkriveni davno zagubljeni snimci benda. Objavio je i pesmu "Toe Jam" s Davidom Byrneom i Dizzee Rascalom. Više od toga kako zvuči zanimljiv je spot u kojem je grupa muškaraca i žena, svi goli, s crnilom pokrivenim „strateškim“ delovima i vrlo duhovitim poigravanjem s cenzurisanim zonama koje osim skrivanja mogu i pokazati – smileyja, srce, sat, strelicu i još svašta nešto.

Povratak Ultravoxa

Vesti — Autor rockanje @ 17:49
Preko svoje službene stranice Ultravox su u svojoj klasičnoj postavi Warren Cann/Chris Cross/Billy Currie/Midge Ure četrnaestodnevnom britanskom turnejom u aprilu sledeće godine najavili povratak na muzičku scenu, 12 godina nakon svog poslednjeg raspada.
Podsetimo, u pomenutoj su postavi između 1979. i 1985. snimili svoje najveće hitove i izdali svoje najuspešnije albume.

YouTube kreće uživo

Vesti — Autor rockanje @ 17:23
YouTube će 22. novembra iz San Franciska uživo prenositi dvočasovni koncert na kom će nastupiti Katy Perry, Fred, Joe Satriani, Akon, will.i.am, The Spinto Band, Katers17, Bo Burnham i MC Hammer

U pitanju je najava početka live emitovanja na ovom servisu, koja se reklamira kao "zabava na kojoj je najbolje biti uživo".
Podsetimo, MC Hammer je proletos pokrenuo rivalski video servis DanceJam posvećen plesu i hip-hopu.

Coldplay ima najprodavaniji album godine

Vesti — Autor rockanje @ 17:13

Britanski bend Coldplay proglašen je za najprodavanijeg izvođača u 2008, na svečanoj World music awards ceremoniji u Monaku.Poslednji album britanske grupe, "Viva La Vida or Death and All His Friends", objavljen sredinom godine, dospeo na na vrh muzičkih lista u SAD, Britaniji, Japanu, Nemačkoj i Francuskoj

Bend Coldplay, koji uskoro izdaje i novi album "Prospekt march", osvojio je nagradu i za rok izvođača godine.
Nagrada za najbolju pop pevačicu pripala je Britanki Leoni Luis, koja je nadmašila Madonu i Maraju Keri, dok je za najboljeg pop pevača proglašen Kid Rok.
Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus, čiji su privatni problemi i zavisnost od droge zasenili njene pevačke uspehe, nagrađena je u kategoriji pop/rok izvođač godine.
Ališa Kiz pobedila je u kategoriji najbolji R&B izvođač, a britanka Leona Luis najboljeg novog izvođača.
Lil Wayne dobio je nagradu za najboljeg hiphop izvođača, a Akon za najboljeg internet pevača godine.
Nekadašnji bubnjar benda The Beatles Ringo Star je u ime legendarnog benda primio nagradu "Diamond" koja se dodeljuje izvođačima koji su u karijeri prodali preko 100 miliona albuma.