ROCKanje

Lider Foo Fightersa gostuje na novom albumu The Prodigy

Vesti — Autor rockanje @ 12:47

Sastav The Prodigy sarađivao je sa liderom sastava Foo Fighters i nekadašnjim bubnjarem sastava Nirvana na svom novom studijskom albumu


Dave Grohl i James Rushent iz sastava Does It Offend You Yeah? gostuju na izdanju "Invaders Must Die", novom albumu The Prodigy koji će se u prodaji pojaviti 2. marta 2009. godine.
Liam Howlett je u izjavi za NME.com rekao da je do saradnje došlo pošto im je Dave Grohl poslao mail u kome je pitao da li bi mogao da gostuje na njihovom novom izdanju: - Dave mi je poslao mail i pitao šta trenutno radim i pitao me je da li bi mogao da mi pošalje neke snimke. Oni su zajedno zatim radili putem interneta a Dave je snimio bubnjeve za pesmu "Run With Wolves" dok se James Rushent pojavljuje u naslovnoj numeri "Invaders Must Die". Howlett je takođe otkrio da je novi album benda povratak The Prodigy korenima.


MTV: Ultimativni McCartney, odsutna Britney i neizbežni Obama

Tema — Autor rockanje @ 11:55

Na preksinoćnjoj dodeli evropskih MTV nagrada u Liverpulu najintenzivnije su trijumfovali Paul McCartney, koji je iz ruku Bona lično primio jedinstvenu nagradu za ultimativni doprinos muzici, i Britney Spears, koja je proglašena za najboljeg izvođača i potpisnika najboljeg albuma na svetu

Veče je obeležilo silno oduševljenje zbog rezultata američkih predsedničkih izbora; McCartney se čak zahvalio "svima u Americi zato što su glasali za gospodina Obamu".
U nadahnutom govoru pred uručenje nagrade vitalnom McCartneyju, Bono je nekadašnjeg Beatlesa uporedio sa papom Jovanom Pavlom Drugim (koga je takođe lično poznavao), nazvao ga čovekom koji je izmislio njegov (Bonov) posao, istakao da će za 300 godina svi u prostoriji biti zaboravljeni osim ser Paula, i na kraju ga najavio kao Svetog Pavla.
Amerikanci 30 Seconds to Mars (na slici), na čelu sa lepuškastim glumcem Jaredom Letom (u sredini), proglašeni su za najveće rokere.
Muzicirali su, pored ostalih, Beyonce i Kanye West, a nastupio je i ovogodišnji ex-yu pobednik Laka, koji je izveo svoj hit na (aproksimativno) engleskom jeziku.
Za miljenika Evrope izglasan je Turčin Emre Aydin.
Britney Spears se nije pojavila.
Za kraj, ali ne i najmanje važno: za najboljeg izvođača svih vremena proglašen je Rick Astley (izgleda, doduše, da je bar to bila šala).


Prins da plati 58.000 dolara po odluci suda

Vesti — Autor rockanje @ 11:50
Američki pevač Prins moraće da plati skoro 58.000 dolara jednom montažeru video spotova koji ga je tužio sudu zbog toga što mu pevač nije platio za posao koji je uradio za njega, javile su svetske agencije

Sudija losanđeleskog Višeg suda Gregori Alarson doneo je takvu odluku posle kratkog suđenja prošlog meseca na kojem je izjavu dao i montažer Ijan Luis, koji je tražio da mu Prins plati milion dolara.
Luis je tužbu protiv Prinsa i njegove kompanije Pejzli park enterprajziz podneo u oktobru 2007.
Pevačevi advokati povukli su se sa suđenja, na kojem se pevač nije pojavio.