ROCKanje

Dodela evropskih MTV nagrada

Vesti — Autor rockanje @ 19:39
U Liverpulu se u četvrtak, 6. novembra, održava dodela evropskih MTV nagrada, a na svečanosti će pored ostalih nastupiti Bijonse, Kanje Vest i Dafi

Iako se dodeljuju u Evropi, na dodeli evropskih MTV nagrada dominiraju poznata imena američke muzike. Ove godine, pored Bijonse i Vesta, nastupiće i Kid Rok, Pink i članovi sastava The Killers.
Američka pevačica Kejti Peri biće voditeljka svečanosti.
S druge strane, troje od četvoro izvođača sa najviše nominacija su iz Evrope - Britanci Coldplay, Liona Luis i Dafi nominovani su u po tri kategorije, kao i Amerikanka Britni Spirs.
Nekoliko izvođača dobilo je po dve nominacije, a među njima su Ališa Kiz, kao i članovi sastava Linkin Park i Metallica.
Ejmi Vajnhaus dobila je jednu nominaciju, u kategoriji za najboljeg izvođača godine.
O dobitnicima evropskih MTV nagrada odlučuju ljubitelji muzike, a muzička televizija je 2007. godine zabeležila 80 miliona glasova.
Prošle godine, više od 30 miliona ljudi gledalo je prenos dodele evropskih MTV nagrada.

"Golden Eye" najbolja "Bond" pesma

Vesti — Autor rockanje @ 18:56

Pesma "Golden Eye" iz istoimenog filma koju izvodi Tina Turner izabrana je za najbolju pesmu iz serijala filmova o agentu 007, u anketi koju su zajednički sproveli emisija "Neviđeno" radija B92 i Kontra magazin (www.kontraweb.net)

Pesma, koju su napisali članovi sastava U2, Bono i Edge, ubedljivo se našla na prvom mestu liste dok su na drugom mestu Duran Duran sa pesmom "A View To A Kill". Shirley Bassey je na trećem mestu sa pesmom "Diamonds Are Forever" dok je među prvih deset i nova pesma "Another Way To Die" napisana za film "Zrno utehe".
Anketu su zajednički sproveli Radio B92, emisija "Neviđeno" i čitaoci Kontra magazina od 22. oktobra do 3. novembra. Celokupan spisak 16 najboljih pesama možete pogledati na sajtu www.007.kontraweb.net.

Top 5:
1. Tina Turner - Golden Eye
2. Duran Duran - A View To A Kill
3. Shirley Bassey - Diamonds Are Forever
4. Garbage - The World Is Not Enough
5. Sheryl Crow - Tomorrow Never Dies

Richey se vraća u Preacherse

Vesti — Autor rockanje @ 17:51
Velšani  objaviće album sa stihovima koje je napisao njihov nestali član Richey Edwards

U pitanju je devet pesama snimljenih sa Steveom Albinijem. Album će se zvati "Journal for Plague Lovers" i izaći će na proleće.
Nicky Wire za NME kaže da je bend osećao obavezu da ovo jednom uradi, te da će "Journal…" po mnogo čemu biti nastavak albuma "The Holy Bible" (1994), poslednjeg na kom je svirao Richey, pre no što je misteriozno nestao.

«Prethodni   1 2 3