ROCKanje

Kineska demokratija na crnom ledu

Novi albumi — Autor rockanje @ 22:39

Album australijskih rockera AC/DC Black Ice je tokom prve dve nedelje prodaje dostigao tiraž od preko milion primeraka (tačno 1.055.000 kopija), dok je Chinese Democracy sastava Guns N’ Roses za isto vreme postigao daleko slabiji učinak (samo 318.000 kopija)  

Ova izdanja mogla su u Americi da se nabave isključivo u lancima prodavnica - Black Ice u Wal-Martu, a Chinese Democracy u Best Buy - tako da je stručnjacima bilo zanimljivo da uporede i prokomentarišu rezultate prodaje.
 (Dalje)

Debakl novog Madoninog singla

Vesti — Autor rockanje @ 22:29

Madonin novi singl je po prvi put u njenoj dvadesetogodišnjoj karijeri debitovao van 20 najprodavanijih singlova zvanične britanske liste (Video)

Pesma 'Miles Away', sa albuma 'Hard Candy', jedva je uspela da se plasira i među 40 najprodavanijih budući da je debitovala na 39. mestu. Ovo je njen najgore prodavani singl u Britaniji u njenoj dvadesetčetvorogodišnjoj karijeri.

 (Dalje)

Oscar: Bruce Springsteen, Beyonce i Jack White

Vesti — Autor rockanje @ 22:25

Pesme koje izvode Bruce Springsteen, Beyonce Knowles, Jack White i Alicia Keys se nalaze na listi 49 pesama od kojih će biti sačinjen konačni spisak za nagradu Oscar

Tako svoju šansu da osvoje Oscara za najbolju pesmu imaju i Peter Gabriel, Jenny Lewis, M.I.A., Norah Jones i Jamie Cullum.
 (Dalje)

Lily Allen u nevolji zbog obrade Britney Spears

Vesti — Autor rockanje @ 22:15

Lily Allen je otkrila da ju je producent Mark Ronson uvalio u nemilost izdavačke kuće, pošto je u svojoj radio emisiji emitovao obradu pesme "Womanizer", koju izvodi Britney Spears (Video)

Odmah po emitovanju emisjie, pesma se našla na Internetu, a izdavačka kuća EMI nije na ovaj potez reagovala sa oduševljenjem.
 (Dalje)