ROCKanje

16 Mar, 2009

Klaxons: Kako ugoditi izdavaču?

Tema — Autor rockanje @ 21:14

 

Britanski "nju rejveri" Klaxons su posle sugestija svog izdavača Universala odlučili da se vrate u studio i ponovo snime delove drugog albuma

 

- Snimili smo zaista težak album a to nije prava stvar za nas. Prvo i pre sve svega mi smo pop bend. Nisam o tome mislio duže vreme, a sada sam na to usredsređen, rekao je Jamie Reynolds NME-ju.

On je dodao da je bend počeo da piše nove pesme koje će se naći na albumu, kao i da su dobili produžetak roka od četiri nedelje za snimanje.

Guardian je povodom ove vesti podsetio na najpoznatije slučajeve kada su muzičari morali da se vraćaju u studio zbog nezadovoljstva svojih izdavača.

U ovu kuću slavnih ulaze albumi: Porcupine (Echo and the Bunnymen, 1983), Modern Life is Rubbish (Blur, 1993) i Diana (Diana Ross, 1980).

Kada je reč o legendama rocka, najpoznatiji slučajevi su Somewhere in England (1981) Georg Harrisona i Behind the Sun (1985) Erica Claptona.

Zanimljivo je i da je Interscope svojevremeno rekao Eminemu da albumu Marshall Mathers LP nedostaje hit, nateravši ga da se vrati u studio i doda pesmu The Real Slim Shady.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me