ROCKanje

05 Avg, 2008

ABBA na vrhu britanske top liste albuma

Vesti — Autor rockanje @ 16:31

2008-08-05
16:31:03

Iako je već odavno nema na sceni, album "Gold – Greatest Hits" grupe ABBA dospeo je na vrh najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji

    Kompilacija najvećih hitova švedske grupe ABBA "Gold – Greatest Hits" postala je najstarije izdanje u istoriji diskografije koje je dospelo na vrh britanske top liste albuma u Velikoj Britaniji.
Interes za album koji je već četiri puta bio na vrhu najprodavanijih u Velikoj Britaniji pobudio je aktualni mjuzikl "Mamma Mia" koji je došao u centar pažnje britanske publike.
Dolaskom na prvo mesto, ABBA je potisnula Coldplay i njegov album "Viva La Vida" na drugo mesto, dok ostatak top liste izgleda ovako:

3. Duffy: 'Rockferry'
4. Kid Rock: Rock N Roll Jesus'
5. Basshunter: 'Now You're Gone'
6. Ting Tings: 'We Started Nothing'
7. Sharleen Spiteri: 'Melody'
8. Bachelors: 'Believe - The Very Best Of'
9. Chris Brown: 'Exclusive'
10. Nickelback: 'All The Right Reasons'

Komentari

  1. Ova švedska grupa je doista nešto nevjerovatno, neobjašnnjivo. Njihova popularnost je, bar meni, potpuna zagonetka. Gotovo da bi je mogao svrstati u kategoriju s Bitlsima, Roling Stonsima i sličnim legendama. Po njihovm albumu Mama Mia je napravljen i kazališni komad koji se izvodi u cijelom svijetu i koji je strahovito popularan. Postoji puno njihovih imitacija koje uspijevaju i dan danas napuniti dvorane gdje održavaju koncerte. I Putin je njihov veliki obažavaoc i organizira si predstave samo za sebe s jednom australijskom grupom koji gotovo perfektno imitira šveđane.

    Autor Ante — 26 Nov 2015, 12:00


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me